Ramadan Kareem

Ramadan Kareem

Le masina sili ona paia i le aganuu faa-Islam
O Ramadan o le masina sili lea ona paia i aganuu faa-Islam, i le masina paia o Ramadan, e fausia ai e le au Musalimi sootaga malolosi ma Allah e ala i le anapogi, le manatu faapito, ma le tatalo.
O Ramadan o le masina lona iva lea o le kalena Islama, ae o Ramadan e amata i se taimi ese i tausaga taʻitasi ona o le kalena Islama e mulimuli i vaega o le masina, o lea pe a aliali mai le masina fou e faʻaalia ai le aso muamua aloaia o Ramadan. O lenei tausaga o Ramadan ua valoia e amata ia Mati 23, ma faaiu Aperila 21 i le Eid al-Fitr faamanatuina.

Amataga o Ramadan
Ramadan, o se tasi o masina i le kalena Islama, sa avea foi ma vaega o kalena anamua a tagata Arapi. O le faaigoaina o Ramadan e sau mai le aʻa Arapi "ar-ramad," o lona uiga o le vevela vevela. E talitonu le au Musalimi i le TA 610, na faaali atu ai le agelu o Kaperielu i le Perofeta o Muhammad ma faaali atu ia te ia le Quran, le tusi paia Isalama. O lena faaaliga, Laylat Al Qadar—po o le “Po o le Mana”—ua talitonuina na tupu i le taimi o Ramadan. Mosalemi anapogi i lena masina o se auala e faamanatu ai le faaaliga o le Quran.

E faʻafefea ona matauina Ramadan
I le taimi o Ramadan, o le sini a Muslims o le ausia lea o le manuia faaleagaga ma faʻavaeina se mafutaga malosi ma Allah. Latou te faia lenei mea e ala i le tatalo ma le taulotoina o le Koran, ma faia a latou amioga le manatu faapito ma le tuuto, ese mai tala, pepelo, ma misa.

Tuusaunoaga:
I le masina atoa, o le anapogi i le va o le oso aʻe o le la ma le goto o le la e tatau i tagata Muslim uma, sei vagana ai maʻi, maʻitaga, faimalaga, tagata matutua, poʻo le maʻi masina. O aso na misia le anapogi e mafai ona faia i le taimi atoa o totoe o le tausaga, a le o le taimi e tasi pe tasi le aso.

Taumafa & Taimi:
O le umi o le anapogi o loʻo faʻatulafonoina i le masina ae o loʻo i ai foi le avanoa mo Muslims e faʻapotopoto ai ma isi i totonu o le nuʻu ma faʻatasi a latou anapogi. O le taeao o le taeao e masani lava ona faia i le 4:00 i le taeao ao lei faia le tatalo muamua o le aso. O le taumafataga o le afiafi, iftar, e mafai ona amata pe a uma le tatalo o le goto o le la, Maghreb, e masani lava pe tusa o le 7:30. Talu ai ona o le Perofeta o Mohammad na talepe lana anapogi i aso ma se ipu vai, e 'ai e tagata Musalimi aso i le iftar. O se meaʻai masani a Sasaʻe Tutotonu, o le aso e mauoa i meaʻai, faigofie ona eli, ma maua ai le suka i le tino pe a uma le aso umi o le anapogi.

Eid al-Fitr:
Ina ua maeʻa le aso mulimuli o Ramadan, ua faamanatuina e Mosalemi lona iʻuga i le Eid al-Fitr-o le "faʻamanatuga o le tatalaina o le anapogi" - lea e amata i tatalo faʻatasi i le tafa o ata. I nei aso e tolu o tausamiga, e potopoto ai tagata auai e tatalo, aai, fefaʻasoaaʻi meaalofa, ma faʻaaloalo i tauaiga ua maliliu. O nisi o taulaga e talimalo i tafaoga ma sauniga tatalo tetele, foi.

Atunu'u e aofia ai
Malo Arapi uma (22): Asia: Kuwait, Iraq, Suria, Lepanona, Palesitina, Jordan, Saudi Arabia, Yemen, Oman, UAE, Qatar, Bahrain. Aferika: Aikupito, Sudan, Libya, Tunisia, Algeria, Morocco, Western Sahara, Mauritania, Somalia, Djibouti.
Setete e le o ni Arapi: Aferika i Sisifo: Senegal, Gambia, Guinea, Sierra Leone, Mali, Niger ma Nigeria. Aferika Tutotonu: Chad. Malo motu i Aferika i Saute: Comoros.
Europa:Bosnia ma Herzegovina ma Alapania.
Asia i Sisifo:Turkey, Azerbaijan, Iran ma Afghanistan.
E lima atunuu Asia Tutotonu: Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kyrgyzstan, Tajikistan.
Asia i Saute:Pakisitana, Bangladesh ma Maldives.
Asia i Sautesasae: Initonesia, Meleisia ma Brunei. O le aofaʻi o atunuu e 48, o loʻo taulaʻi i Asia i sisifo ma Aferika i matu (Setete Arapi, Sisifo ma Aferika Tutotonu, Central ma Western Asia ma Pakisitana e vavalalata). E na'o le afa o le faitau aofa'i o Lepanona, Chad, Nigeria, Bosnia ma Herzegovina ma Meleisia o lo'o fa'a-Islama.

Mulimuli ane
Manuia a'u uo uma
Ramadan Mubarak

Zenith Lighting o se fa'apolofesa fa'apolofesa o ituaiga uma o moli auala, pe a iai sau su'esu'ega po'o se poloketi, fa'amolemole aua le fa'atuai efa'afeso'ota'i ma i matou.


Taimi meli: Mati-24-2023