E fa'afefea ona filifili pou moli auala i le gataifale?

A o goto le la ma agi malie le savili o le sami, o moli o le alatele i luga o le alatele i luga o le sami e susulu malie e taʻitaʻia ai le ala mo tagata e faimalaga i le po. O pou moli ia e le gata e tatau ona tatalia le mimilo o le savili o le sami, ae e tatau foi ona feagai ma le tafia o le masima masima. O le su'eina o pou moli sa'o mo sea si'osi'omaga e le'o se galuega faigofie! I aso nei, seʻi o tatou talanoa pe faʻapefea ona filifili pou sili ona lelei mo moli auala i le talafatai e pei o Mauritius.

 Auala e filifili ai pou moli auala i le gataifale

Mea: Tetee atu i le luʻi o le “masima”. 

u'amea u'amea vevela

O le uamea uamea vevela e pei o se “ofutau saini” mo pou moli. O lenei ofutau e mafai ona i totonu o le masima maualuga, maualuga le maualuga o le siosiomaga, e tuʻuina atu ai le puipuiga malosi i le pou moli.

Apa siliva

O pou moli u'amea u'amea, aemaise lava 316 u'amea u'amea, i luma o le masima sausau le fefe, o se filifiliga sili ona lelei mo le gataifale. E fai si taugata, ae o lena filemu o le mafaufau ma le tumau e le mafaatauina.

Mea tu'ufa'atasi

O lo'o i ai se isi mea mata'ina o lo'o i ai - mea fa'apipi'i, e pei o le fiberglass reinforced plastic (FRP). E le gata e mama, ae latou te ofoina atu foʻi le faʻafefeteina lelei.

 

Anti-corrosion togafitiga: Puipuiga faalua

Puipuiga fa'alua: u'u vevela fa'aopoopo fa'atasi ai ma le ufiufi o le pauta

Mo se puipuiga umi atu, filifili mo se tu'ufa'atasiga o le u'u vevela fa'atasi ma le ufiufi o le pauta. O lenei mea e le gata ina faʻaopoopoina le tumau, ae faʻaleleia atili ai le matagofie o le pou moli.

Faʻapitoa faʻapipiʻi faʻafefe

O lo'o fa'apipi'i fa'apitoa le fa'apipi'iina i luga o le pou moli ua mae'a fa'asalaina e fa'aanticorrosive e fa'aleleia atili ai lona tete'e i si'osi'omaga fa'asasima.

 

Fuafuaga ma Fauga: Mausalī i le Afa

Malosi Fa'avae

I le matafaga, o afa ma afa e masani ona asiasi mai. O pou moli e tatau ona lava le malosi e faʻafetaui ai nei luitau. Filifilia o mea e sili atu le malosi ma faʻamautinoaina se mamanu malosi o le ki lea i le gafatia o se pou moli e tu i luga o elemene.

Fuafuaga Alavai

O le fa'ata'atia lelei o alavai e puipuia ai le pala o le pou moli mai le vai tu. O le mamanu e tatau ona faʻamautinoa lelei alavai i le pito i lalo o le pou moli ma i sooga.

So'oga ma So'oga

O so'oga uma ma so'oga e mana'omia ona fa'afefeteina ina ia puipuia ai le vai mai totonu.

 

Faʻapipiʻiina ma le tausiga: o faʻamatalaga e faia ai le eseesega

Fa'apipi'i

O le faʻapipiʻiina o pou moli e manaʻomia ona faʻatinoina e tagata tomai faapitoa ina ia mautinoa o loʻo mau ia pou ma mafai ona tatalia matagi o le sami.

Asiasiga masani ma Tausiga

O pou moli i le gataifale e mana'omia le asiasia ma le tausiga. O suʻesuʻega faʻapitoa e faia faʻatasi i le tausaga e toe faʻaleleia ai vaega leaga o le faʻapipiʻi ma sui ai moli tuai ma faʻaleagaina ma vaega.

 

Fa'ai'uga

O le fa'apipi'iina o pou moli o le alatele i luga o ala tetele i le sami e mana'omia ai lo tatou mafaufau atoatoa i uiga fa'apitoa o le si'osi'omaga i le gataifale. Mai le filifilia o meafaitino i togafitiga anti-corrosion, i le mamanu ma le tausiga, o laasaga uma e taua tele. Filifilia o le pou moli saʻo e le gata mo mea faʻalelei, ae faʻapea foi mo le saogalemu ma le tumau. Sei o tatou faamalamalamaina lena auala mafanafana ma le malosi i le matafaga i lalo o le papatisoga o le savili ma le masima masima!


Taimi meli: Iuni-11-2024